Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Бразилію чекає другий тур президентських виборів. Відео

Новини

На Бразилію чекає другий раунд президентських виборів. Нинішній голова держави Жаїр Болсонару дістав більше голосів, ніж очікували, однак усе ж менше ніж його головний суперник — Лула да Сілва.

Лула лідирує, набравши понад 48 % голосів виборців. Болсонару має трохи більше ніж 43 %. Оскільки жоден із кандидатів не набрав більшості, 30 жовтня в країні відбудеться другий тур, у якому голосуватимуть тільки за двох суперників.

Соціаліст Лула був президентом із 2003 до 2010 року. Ще до голосування кілька опитувань показувало, що він випередить правого Болсонару на 10–15 %. Однак розрив виявився набагато меншим.

Болсонару піддав сумніву опитування, заявивши, що вони не передають ентузіазму, який він бачив під час передвиборчої кампанії. Він також розкритикував цілісність бразильської системи електронного голосування.

Лула оптимістично відгукнувся щодо результату, заявивши, що це тільки відтермінує його перемогу і що він нетерпляче чекає дебатів із Болсонару.

Лула да Сілва обіцяє поліпшити становище найбідніших верств суспільства. На цьому він і будував свою передвиборчу кампанію. Болсонару робить акцент на створенні робочих місць, особливо для молоді та жінок, а також на звільненні більшої частини населення від податку на прибуток.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua