Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стали відомі дати мультипредметного тесту 2024

Новини

Міністерство освіти і науки України затвердило дати НМТ. Він буде тривати з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться основна і додаткова сесії.

У 2024 році вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкові: українська мова, математика, історія України. А один — на вибір із: української літератури, англійської, іспанської, німецької, французької мови, біології, географії, фізики, хімії.

Кількість обов’язкових предметів цьогоріч збільшилася через історію України.

«Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки. Водночас зробили все, щоб повідомити про обовʼязковість складання історії України як раніше. Тож уже з вересня старшокласники могли почати підготовку», – такими словами зазначає Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України.

Учасники НМТ матимуть 2 години (120 хвилин) на складання тестів з української мови та математики. Після цього буде перерва на 20 хвилин. Тривалість другого етапу тестування, який включає решту предметів, становитиме 120 хвилин.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua