Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міська поліклініка №5 у Івано-Франківську отримала новітній УЗД апарат для виявлення остеопорозу. Відео

Новини

Новітній УЗД апарат для визначення щільності кісток придбала міська поліклініка №5. Таке обладнання стало одне з 7-ми в Україні. Основне завдання цього ультразвукового апарату – діагностика та виявлення остеопорозу на ранніх стадіях і вже під час захворювання.

«Раніше наші спеціалісти призначали таке обстеження, і людина самотужки в межах міста чи поза містом шукала, де цю денситометрію зробити. Так як ми подивилися, що процедура не дуже дороговартісна, вона не входить в програму медичних гарантій, автоматично вона буде платною, і настільки вона затребувана, що ми вирішили розширити спектр медичних послуг, в тому числі для зручності наших пацієнтів, щоби вони не шукали ці обстеження в межах міста, і ми закупили апарат», – розповідає диреткорка КНП «Центр медичної консультативно-діагностичної допомоги» Ольга Савчук.

Діагностика на денситометрі, кажуть лікарка УЗД КНП СП «Міська поліклініка №5», не має протипоказань, обстеження проводять швидко та безпечно.

«Це є дуже важливо для людей, тому що остеопороз є поширене захворювання. УЗД-апарат має важливі переваги, тому що він є безболісний, є безпечний, швидкий у проведенні. Немає променевого навантаження, і не потребує якоїсь спеціальної підготовки».

Обладнання, якого немає у приватних медзакладах, швидкими темпами з’являється у міських лікарнях та поліклініках, зазначає голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Громада змогла зберегти досвідчених лікарів та хороших медичних спеціалістів, а тому зараз головне, – створити для них достойні умови праці та надати сучасне обладнання.

«По багатьох послугах у нас обладнання не гірше, а, можливо, дещо і краще. Головне, що ми зберегли медичних працівників, тому що ми всі як пацієнти, ідемо до лікаря, в першу чергу. І, звісно, лікар має мати нормальне обладнання і нормальні умови. .. Оновлюємось, багато є планів на цей рік. Основне – це надавати якісні медичні послуги жителям нашої громади, ВПО і нашим військовим».

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua