Онлайн TV FM радіо FM пауза

Місія МАГАТЕ постійно перебуватиме на території ЗАЕС. Відео

Новини

Члени місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) постійно перебуватимуть на території Запорізької АЕС. Про це у своєму твіттері заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

У четвер Група інспекторів МАГАТЕ прибула на Запорізьку атомну електростанцію. Цього ж дня російські вертольоти обстріляли житлові квартали Енергодара. Також було завдано мінометного удару в місце, яке розташоване дуже близько до атомних реакторів АЕС. Унаслідок обстрілу на станції спрацював аварійний захист і вимкнувся 5-й енергоблок. Попри всі ризики команда іноземних фахівців вирішила не зупинятися.

Пізніше Гроссі повідомив, що група зібрала важливу інформацію під час свого першого огляду АЕС. За його словами, у МАГАТЕ ще багато завдань на Запорізькій АЕС, тому частина делегації залишиться на станції на кілька днів. Сам Гроссі того ж дня покинув територію об’єкта.

Нагадаємо, експертна група Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до України після шести місяців напружених переговорів. Мета місії — оцінити фізичні пошкодження станції, умови, у яких працює персонал, та перевірити системи безпеки.

Запорізьку АЕС, найбільшу атомну електростанцію в Європі, російські війська окупували ще в перші дні широкомасштабної війни. Але вона й досі підключена до енергомережі України, і нею керують українські фахівці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua