Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Мій Маріуполь та світ довкола»: військовий-фотограф показав рідне місто на виставці у Коломиї. Відео

Новини

«Мій Маріуполь та світ довкола». Саме таку назву має виставка, яка відкрилася у Музеї писанкового розпису. Її автор – коломиянин, нині військовий Мирослав Кобилянський. До повномасштабного вторгнення він проживав і ніс службу у Маріуполі. В той час захисник захопився фотографією і зробив багато світлин міста, що стало для нього другою домівкою.

Спочатку його фото увійшли до книги-альбому. Тепер ці роботи у збільшеному масштабі презентують на виставці у Музеї писанкового розпису. Автор приїхати особисто не зміг, але записав звернення до коломиян.

Мама віськового зазначила, що говорити спокійно про те, що трапилося із колись чудовим приморським містом їй важко.

Журналістка із Маріуполя Алевтина Швецова каже, що виставка мандруюча. Їй дотепер важко дивитися на ці теплі, мирні фото.

«Такі події допомагають протидіяти ворожій російській пропаганді, тому що під час таких зустрічей ми можемо розповідати ,як відбувалася блокада і облога Маріуполя насправді. За моєю спиною є будинок з годинником, в якому ми жили разом з родиною і в який 16 березня влучила перша авіабомба, а в 20-их числах влучила друга, зруйнувавши його вщент».

Представниця благодійного фонду «Коломия наше місто» зазначила, що ці зображення ще раз підтверджують єдність української нації.

У виставкових залах музею писанкового розпису світлини коломийського маріупольця можна буде подивитись до середини лютого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua