Онлайн TV FM радіо FM пауза

40 підприємців завершили навчання у бізнес-інкубаторі Івано-Франківська. Відео

screenshot 39 - 40 підприємців завершили навчання у бізнес-інкубаторі Івано-Франківська. Відео - rai.ua Новини

У бізнес-інкубаторі Івано-Франківська завершилися чергові курси для досвідчених підприємців та початківців. Навчальні курси “Основи бізнесу” та “Креативна економіка, діджиталізація і сталий розвиток” – це 144 години теоретичних та практичних занять.

«Дуже ефективне в нас було спілкування. Ми виконували багато практичних завдань. І можна сказати, цей курс частково повпливав на моє життя і на те, як я буду в майбутньому розвиватись», – розповідає учасниця курсу Марія Шульгайчик.

Закінчили курс 40 учасників, а це досвідчені підприємці та початківці, місцеві та релоковані. Кожен для себе взяв щось нове та цікаве. Реалізувати проєкт вдалося спільно з Департаментом економічного розвитку із Центром розвитку підприємництва «Бізнес-інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу за підтримки міжнародних партнерів.

Такі навчання у місті необхідні, впевнений міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. У часі війни підприємництво необхідно розвивати:

«Ми розуміємо, якщо не буде підприємництва, особливо жіночого підприємництва, то буде дуже важко вижити в цих сучасних умовах. Все-таки допомога з-за кордону буде зменшуватися і дуже важливо, щоби економіка працювала, щоби кожна людина могла забезпечувати свою родину. Тим більше в часі війни це першочергова річ – підтримати бізнес, підтримати людей, які хочуть розвиватися. Дякую, що такий спільний проект з Університетом нафти і газу реалізовується».

Не лише консультувати, а й навчати ефективному веденню бізнесу, планують в «Бізнес-інкубаторі». Ректор університету нафти і газу Ігор Чудик заявляє, Центр розвитку підприємництва вузу планує розвивати та доповнювати навчальну програму.

«Бачимо, що зацікавленість до цього росте. І саме до підприємницької діяльності, зокрема, тепер у військовий час і, надіємось, що у швидкому темпі у позавоєнну уже пору, ми матимемо можливість тут надавати не тільки консультативні, а й освітні послуги. А саме готувати людей, надавати їм можливість швидкого старту в бізнесі».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua