Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мавпяча віспа шириться Україною. Відео

Новини

Мавпяча віспа шириться Україною. На сьогодні у нашій державі зафіксовано вже три випадки цього захворювання. На які симптоми звернути увагу, як передається та чи достатньо тестів для діагностики віспи мавп в Івано-Франківській області – дивіться в сюжеті.

Наразі офіційно зареєстровано три випадки цього захворювання. Першого хворого виявили 15 вересня. Третій випадок мавпячої віспи підтвердили 22 вересня. У яких регіонах України мешкають хворі, зазначає головний санітарний лікар області, наразі повідомляти не можна. Однак, запевняє, на території Прикарпаття віспу мавп не реєстрували. Нагадаємо, це віспоподібне захворювання, яке спричинюють віруси родини поксвірусів. За клінічними ознаками мавпяча віспа схожа на натуральну, але здебільшого має значно легший перебіг.

Віспа мавп може передаватися від людини до людини. Для цього потрібен прямий фізичний контакт з інфекційним висипом, струпами або біологічними рідинами організму хворої людини.

Зробити тест на виявлення мавпячої віспи можна безкоштовно в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Захворювання зазвичай триває від двох до чотирьох тижнів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua