Онлайн TV FM радіо FM пауза

Єдиний такий в області: Центральна міська клінічна лікарня отримала сучасний мамограф. Відео

Новини

Сучасний апарат для обстеження молочних залоз з’явився у Центральній міській клінічній лікарні. Цей мамограф нового покоління, запевняють лікарі, поки єдиний в області. За потреби, він може працювати у режимі томографа, і надавати повну інформацію стану молочних залоз пацієнта.

«Робить обстеження молочної залози найбільш повним і найменш шкідливим, і показує не тільки, як звично для нас, в проекціях. А при певних хворобах ми можемо використовувати режим томографа. Його називають томосинтезом у таких випадках. Дуже мало клінік можуть похвалитися таким томографом, в Івано-Франківську точно немає такого, тому ЦМКЛ зможе надати дуже якісну послугу», – каже завідувач рентген-відділення, лікар рентгенолог ЦМКЛ Ігор Соколовський.

За словами директора ЦМКЛ кількість пацієнтів за 2023 рік, порівнюючи із попередніми роками, суттєво зросла – загалом 17 тисяч пацієнтів. З них майже 8 тисяч пацієнтів потребували обстеження на мамографі.

Придбали мамограф за кошти міського бюджету. Дотепер тут працював апарат, який свого часу подарували меценати з-за кордону. Однак старе обладнання потребувало вартісного ремонту, тому вирішили купити мамограф нового покоління, щоб проводити ефективні обстеження, які зможуть виявити онкологію молочних залоз на ранніх стадіях.

«Дуже важливо, що наш медичний заклад Центральна міська клінічна лікарня, як і інші заклади, розвивається. Збільшується кількість обладнання. Цей заклад особливий також, що тут і військовим надають допомогу, і цивільному населенню, дуже багато переселенців, тобто навантаження достатньо велике. Це обладнання давно хотіли придбати, зараз закупили і відповідно це обладнання буде служити людям», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Обстеження на новому мамографі буде безкоштовним. Для цього потрібно отримати направлення від сімейного лікаря та записатися безпосередньо у лікарні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua