Онлайн TV FM радіо FM пауза

Майже третина людей у світі недостатньо рухається. Відео

Новини

Майже третина дорослих у всьому світі торік не дотримувалася рекомендованого рівня фізичної активності. Про це свідчать дані нового дослідження. Водночас найменш активними є жителі Східного Середземномор’я та Південно-Східної Азії.

У столиці Індонезії в регіоні Джакарти близько 40 відсотків населення недостатньо рухається. Такі дані нового дослідження, опублікованого в журналі The Lancet Global Health. Зі слів місцевих жителів, час на спортивні заняття важко знайти через велике навантаження на роботі.

«В Індонезії багатьом важко знайти час, бо доводиться багато працювати. А це означає, що немає достатньо часу для занять спортом, щоб підтримувати здоров’я. Усе, про що вони думають, це робота, робота та ще раз робота», – розповідає Деніел Сукарсо, місцевий житель.

Інші кажуть, що соцмережі змушують людей звикати до сидячого способу життя. Згідно з дослідженням, у 2022 році близько мільярда 800 мільйонів дорослих жителів планети, тобто одна третина, не дотримувалися рекомендованого рівня фізичної активності.

Автори кажуть, що результати показують тривожну тенденцію: за період з 2010 по 22 рік рівень фізичної активності серед дорослих знизився на 5%.

Найменш активними виявилися жителі Східного Середземномор’я та Південно-Східної Азії, де рівень фізичної інертності становить 40%. У Західнотихоокеанському регіоні він сягає 28%, у Європі — 25%, а в Африці — 16%.

Жінки менш активні, ніж чоловіки на 5%. Водночас, як з’ясувалося, фізична активність зазвичай починає знижуватися після 60 років. Є і деякі позитивні висновки: майже в половині країн світу за останні десять років зріс рівень фізичної активності серед дорослого населення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua