Онлайн TV FM радіо FM пауза

Майже 60 тисяч: Китай різко збільшив дані про померлих від COVID. Відео

Новини

Китай в офіційній статистиці різко збільшив кількість смертей від COVID. Згідно з недавніми даними, відколи в грудні щодо коронавірусу скасували політику «нуль терпимості», від хвороби померло коло 60 тисяч осіб.

Це значний стрибок. Пекін аж так змінив цифри, імовірно, через критику від інших країн. Але експерти зазначають, що дуже може бути, що навіть ці дані вельми занижені.

Чиновник Національного бюро охорони здоров’я КНР повідомив, що з 8 грудня по 12 січня у лікарнях Китаю померло коло 59 900 осіб. З його слів, понад 90 % померлих були віком від 65 років. Водночас він зазначив, що добова кількість госпіталізацій уже пройшла пік і пішла на спад.

До цього коригування статистики влада місяць повідомляла про щонайбільше п’ять смертей на добу. Це викликало багато запитань, адже до похоронних бюро Китаю стоять великі черги, а при виході з переповнених лікарень можна бачити стоси мішків для трупів.

Міжнародні експерти галузі охорони здоров’я прогнозують, що глобально цього року через COVID станеться принаймні мільйон смертей. Водночас за ввесь час пандемії Китай повідомив лише про трохи більше ніж 5000 померлих. Це був один із найнижчих показників у світі.

Варто зазначити, що політика «нуль терпимості» передбачала найсуворіші карантини й повсюдну ізоляцію там, де виявляли навіть кількох хворих. Вірусологи кажуть, що через такий підхід у Китаї не виробився колективний імунітет.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua