Онлайн TV FM радіо FM пауза

Трьох прикарпатців судитимуть за махінації з вугіллям. Відео

Новини

До злочинної схеми входив директор вугільного підприємства, підприємець-постачальник та службова особа Івано-Франківської КЕЧ. Вони зловживали службовим становищем з метою власного збагачення.

Про це пише Поліція Івано-Франківської області. Як встановили слідчі, між директором вугільного підприємства, що переміг у відкритих торгах, посадовою особою Івано-Франківської квартирно-експлуатаційної частини та підприємцем-постачальником у 2021-році був підписаний договір про постачання твердого палива для забезпечення потреб оборони.

Відповідно до умов договору, вугілля мало бути відповідної якості. Окрім цього постачальник зобов’язувався вчасно постачати вугілля, а замовник, Івано-Франківська КЕЧ, приймати його та оплачувати. Злочинну схему розробив 45-річний постачальник та залучив до неї інших двох фігурантів: 44 та 67 років.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники свідомо здійснювали постачання неякісного вугілля та навіть зменшували його об’єми. Посадовець КЕЧ умисно не перевіряв належно товар, підписував акти-приймання вугільної продукції та товарно-транспортні накладні. Надалі вони були підставою для оплати товару.

У результаті таких махінацій державі завдано збитків на понад мільйон гривень. Ці кошти фігуранти привласнили та розподілили між собою.
Правоохоронці провели обшуки по місцях проживання та проведення господарської діяльності фігурантів. Вилучено численні документи, що підтверджують незаконну діяльність посадовців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua