Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Магія ночі»: в Івано-Франківську відкрилася виставка вечірніх пейзажів Ореста Кузіва. Відео

Новини

«Магія ночі». Під такою назвою в Івано-Франківську відкрили виставку молодого художника Ореста Кузіва. Майже три десятка картин автор презентував у Центрі сучасного мистецтва.

«Два місяці назад мені принесли ці дерев’яні тафлі, я їх пролевкасив, проклеїв і дав їм фактично життя. Здебільшого на виставці представлені картини, на яких переважає вечірня тематика. Я розділив їх на два блоки: копички і різдвяні», – розповідає сам автор.

Орест Кузів зізнається, що ніч вабить його ще зі студентських часів. Відтак, останні три роки малює лише вечірні пейзажі.

Оглядаючи представлені твори, мама автора Оксана Кузів, зазначає, що помітила зміни у роботах сина:

«Він найперше – виріс, роботи стали більш педантичні, глибші. Дуже часто бачу відгуки, де люди пишуть «Магія». Власне тому ми і назвали «Магія ночі». Ореста вабить ніч. Спочатку ми з чоловіком казали: «Орест, для чого скільки ночі? Малюй день, малюй світло», а він мені каже: «Мене вабить ніч».

Охочих побачити вечірній живопис франківського художника, чимало. Серед них і фахівчиня культурних проєктів центру «Я Маріуполь».

«Для мене він новий. Цікаво і те, що він небайдужий, адже дає більшість від картин своїх на допомогу ЗСУ. Це дуже важливо».

Експонуватиметься виставка «Магія ночі» у Центрі сучасного мистецтва ще три тижні.

А яка ваша реакція?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua