Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мовембер: в Івано-Франківську стартував місяць чоловічого здоров’я. Відео

Новини

Щороку в усьому світі на початку листопада чоловіки бриють все обличчя, окрім вус, аби винести на порядок денний проблеми чоловічого здоров’я. Цей місяць називається Movember. Основна мета кампанії — розповісти про важливі проблеми щодо здоров’я чоловіків. Адже, зазвичай хвороба розвивається повільно, не викликає симптомів на початкових стадіях, тож тривалий час людина не знає, що хворіє.

 Медики Прикарпатського клінічного онкологічного центру впродовж року проводять приблизно 800 операцій пацієнтам з онкопатологіями. Нині карантинні обмеження не впливають на роботу медзакладу, розповідає завідувач хірургічного відділення №2 Василь Байко. Також він зазначив, що  кількість пацієнтів у відділенні не зменшується. Під час “червоної” зони у пацієнтів вимагають COVID-сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.  

 Онкохірург-уролог Ростислав Антонів розповідає, рак простати — найбільш поширений рак серед чоловіків. Найчастіше хвороба розвивається повільно, тому впродовж тривалого часу людина може не знати, що хворіє на неї.

 За словами онкохірурга, листопад – місяць чоловічого здоров’я. Це світова практика .Зокрема, онкологи та урологи з 1 до 30 листопада масово відрощують вуса, аби привернути увагу до проблеми чоловічих онкозахворювань, найпоширеніше з яких — рак передміхурової залози.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua