Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ліз Трасс іде з посади прем’єра: хто претендує на її місце. Відео

Новини

Пробувши на посаді лише шість тижнів, британський прем’єр Ліз Трасс оголосила про відставку.

Каменем спотикання для Трасс стала її програма зниження податків. Вона розколола і суспільство, і керівну Консервативну партію. Багато однопартійців закликали її піти з посади, а двоє міністрів цього тижня навіть склали із себе повноваження.

Тепер головне питання: хто буде наступником. Уже розглядають можливих кандидатів. І поки за опитуваннями лідирує попередній прем’єр Борис Джонсон. Джонсон був обличчям голосування за «брекзит» і здобув підтримку в тих регіонах країни, які раніше ніколи не були за консерваторів. Але через низку скандалів він мусив піти.

Ще один кандидат — колишній міністр фінансів Ріші Сунак. Він був головним суперником Трасс.

Також на посаду прем’єра претендує Джеремі Гант — колишній міністр охорони здоров’я, якого Ліз Трасс нещодавно призначила канцлером скарбниці. Він був головним суперником Джонсона під час виборів у 2019 році.

Є шанси зайняти прем’єрське крісло і в міністра оборони Бена Воллеса. Він один із небагатьох політиків, який тримався осторонь недавніх скандалів. Оборонне відомство він очолював і за Джонсона, і за Трасс. Проте сам він каже, що на вищу посаду претендувати не хоче.

Варто зазначити, що Трасс усе ж таки ввійде в історію. Її термін перебування на посаді став найкоротшим у британській політиці. До цього рекордсменом був Джордж Каннінг. Він помер 1827 року, пробувши на посаді 119 днів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua