Онлайн TV FM радіо FM пауза

Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей

194272 1 large - Лісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людей - rai.ua Новини

Смертоносні лісові пожежі дісталися околиць морських курортів Вінья-дель-Мар та Вальпараїсо в Чилі. Також вогонь охопив сусідні міста. Загалом під загрозою опинилося понад мільйон людей.

За кілька днів загинуло 112 осіб, сотні зникли безвісти. У своїх будинках згоріло багато людей похилого віку. Також багато хто потрапив до вогняної пастки, намагаючись виїхати з міста на автомобілі. Влада каже, що кількість жертв зростатиме. У країні оголосили дводенну жалобу.

У вогні згоріли тисячі будинків. Подружня пара — Серхіо та Марія прожили у Вінья-дель-Марі 30 років. Вони мали дім і майстерню. Тепер лишилися тільки стіни, сміття та покручений метал.

Дехто каже, що лихо більше схоже не на пожежу, а на ядерний вибух — настільки масштабні руйнування. У саму лише неділю спалахнуло понад 30 пожеж. Президент Чилі запровадив надзвичайний стан, щоб відправити більше сил на боротьбу з вогнем та на допомогу потерпілим. Крім рятувальників, залучено 1300 військовиків. У зонах лиха оголошено комендантську годину.

«Пожежі ширяться швидко. Погода ускладнює боротьбу. Спекотно. Сильний вітер швидкістю 30 кілометрів за годину та з поривами до 60-ти. Також низька вологість. Якщо ви отримали повідомлення з інструкціями щодо евакуації і думаєте, що пожежа далеко, ви помиляєтеся. Якщо надійшло повідомлення, треба евакуюватися», – коментує президент Чилі Габріель Борич.

Це лихо стало найбільш смертоносним у Чилі з 2010 року, коли внаслідок землетрусу та цунамі загинуло 800 людей і 1200 зникло безвісти.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua