Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ламантини Флориди вимирають на очах. Відео

Ламантини Флориди дуже швидко вимирають. Ці підводні ссавці, яких ще називають «морськими коровами», зникають через настачу їжі, зокрема особливих водоростей, які є їхнім основним кормом.

Лише торік померла тисяча ламантинів. Водночас популяція у Флориді налічує 6–7 тисяч особин.

У Флориді ламантинів охороняють, а ось їхнє середовище — ні. Їм загрожує не лише голод. Вони також потерпають від забруднення морської води, їх ранять човнові гвинти, а ще вони помирають унаслідок «червоних припливів» — отруйного цвітіння водоростей.

Водночас у західній частині Флориди їхнє становище дещо ліпше. Там менше людей та човнів. До того ж активісти відновлюють прибережні екосистеми й вирощують морську траву.

Ламантини виростають до чотирьох метрів завдовжки. Важать до 1600 кілограмів. Вони травоїдні й виживають майже на самій лише морській траві. Їх також можна годувати листям салату. Вони живуть як у солоній, так і в прісній воді, тож заходять до річок, заток та бухт.

Ламантини слухняні, не бояться людей і розмножуються дуже повільно — одне теля раз на 2–2,5 роки.

Водорості зникають насамперед через забруднення води стоками добрив, а також відходів життєдіяльності людей і тварин. Крім того, їх знищують і якорі, які човни й катери волочать морським дном.

https://www.youtube.com/watch?v=zsBHPah_I0A
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua