Онлайн TV FM радіо FM пауза

Китайські лікарні переповнені хворими на COVID. Відео

Новини

Лікарні в Китаї не справляються з новою хвилею пацієнтів із COVID-19. Працівники однієї з медустанов у Шанхаї сказали, що вже за кілька днів може бути інфікована половина 25-мільйонного населення міста.

У лікарнях Пекіна кажуть, що скоро пацієнтам відмовлятимуть у госпіталізації, бо ліжок не вистачає.

Новий сплеск хворих спостерігається після того, як Сі Цзіньпін несподівано скасував сувору політику щодо COVID «нуль терпимості». Якщо раніше під час виявлення випадку захворювання людей відправляли до карантинних центрів, а також перекривали на вхід і вихід будинки та квартали, то тепер вирішили почати жити з вірусом.

Дозволили домашній карантин, масове ПЛР-тестування скасували. Від жителів та мандрівників уже не вимагають QR-коду, який свідчить про стан здоров’я. Люди самі проводять експрес-тести. Водночас вони не повинні повідомляти про позитивні результати.

Інші країни почали це робити вже давно. Експерти вважають, що оскільки Китай постійно обмежував контакти, то в країні не виробився колективний імунітет. А це означає, що кількість хворих цієї зими буде величезною.

Міністерство охорони здоров’я КНР уже припинило публікувати щоденну статистику про випадки захворювання на COVID-19 та кількість смертей. Це сталося після того, як згідно з отриманими даними, у грудні вірусом заразилися сотні мільйонів людей у всій країні.

Як повідомили іноземні ЗМІ, згідно з протоколом засідання Національної комісії охорони здоров’я Китаю, що просочився, тільки за один день 21 грудня було майже 37 мільйонів нових хворих.

У тих же протоколах зустрічі йшлося, що за перші 20 днів грудня хворих, імовірно, було майже 250 мільйонів.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я не отримувала даних від Китаю про нові госпіталізації, пов’язані з COVID, відколи Пекін послабив свої обмеження.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua