Онлайн TV FM радіо FM пауза

Купують в рази менше: де і за скільки придбати легально ялинку в Івано-Франківську. Відео

Новини

Жителі Івано-Франківської області активно готуються до різдвяно-новорічних свят. Зокрема, прикрашають свої помешкання. Традиційно один з головних атрибутів зимових свят – новорічна ялинка. Цьогоріч прикарпатські лісівники підготували велику кількість зелених красунь та новорічних гілок. 

«Розпорядженням адміністрації затверджено 16 500 тис новорічних ялинок, а також 47 тис гілок. Гілки реалізовуються гірські. Їх купують ті підприємці, які виготовляють ялинкові прикраси: віночки, композиції», – розповідає начальник відділу лісового та мисливського господарства в Івано-Франківській області роман Поціхович.

Купувати живі новорічні дерева, зауважує начальник відділу лісового господарства Роман Поціхович, варто лише на офіційних ярмарках. На стихійних ринках хвойні дерева реалізовуються без документів та можуть бути шкідливими. Крім того, за незаконну вирубку, транспортування та реалізацію нелегальних ялинок передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку йде 758 грн 46 коп штрафу за завдані лісу збитки.

Усі ялинки, сосни та смереки мають бути чиповані або містити етикетки. Цьогоріч ціни на новорічні дерева не змінились. Вартість стартує від 150 гривень і залежить від висоти. За високу і розлогу ялинку доведеться віддати 1500 грн. А оренда до 10 січня вартуватиме від 800 грн.

Та цього року, скаржиться продавчиня Світлана Вінтоняк, ялинки купують в рази менше:

«У зв’язку з війною опускаємо ціни, бо все розуміємо. Але беруть дуже мало. В порівнянні навіть з попереднім роком беруть набагато менше».

Та все ж на ринку досить людно. Щоправда більшість людей тільки приглядаються. До слова, цьогоріч за незаконну рубку ялинок оштрафували п’ятеро осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua