Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї відбувся концерт за участю світових знаменитостей. Відео

Культура

У Коломийській малій філармонії “Сокіл” відбувся концерт симфонічного оркестру Луганської філармонії спільно із композитором та диригентом Куртом Шмідом з Австрії та піаністкою з Японії Хінамі Йоко, а також українським баритоном Миколою Губчуком. На концерті звучали твори світових класиків та ті, що створив Курт Шмід.

Курт Шмід зізнався, що Коломия нагадує йому рідну Австрію, а тому він в дарунок коломиянам запропонував свою композицію “Віденська весна”, а піаністка Хінамі Йоко для її виконання змінила піаніно на новий інструмент.

Голоною родзинкою концерту стала невимушена та подекуди весела атмосфера. Адже як каже Курт Шмід, в цей час люди повинні відволікатися від тих події, що нині є в Україні:

“Публіка, окрім серйозної музики потребує більш легкої, адже люди щодня мають багато поганих новин. І це шкідливо для здоров’я. Тому ми обрали легку класичну музику, щоб трохи відволікти людей та переключити на інший лад, щоб вони відпочили душею та тілом.”

Луганська філармонія наразі базується у Львові. Її директор зізнається, що роботи у колективі чимало. Тепер тут грають не лише луганчани. Він також за те, щоб атмосфера виступів була легкою.

Коломийські організатори заходу зізнаються, що давно готувалися до зустрічі із високим мистецтвом і щасливі, що їхні задуми збулися.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua