Онлайн TV FM радіо FM пауза

Євтушок: Проводити матчі у Криму абсолютно безпечно

Відомий у минулому футболіст Олександр Євтушок по завершенні кар’єри поселився в Криму. В інтерв’ю “Футбол 24” він розповів про те, наскільки безпечно “Севастополю” та “Таврії” проводити домашні матчі. 

– Інформації ЗМІ потрібно ділити на десять, якщо не на більше, – каже Олександр Євтушок. – Зараз в Криму немає того, про що кажуть у новинах. До мене по кілька разів кожного дня телефонують люди, які приїздять до нас відпочивати. Від них зрозумів, що ЗМІ в Україні показують страшну картину в Криму, немов тут сталася катастрофа й татари партизанську війну почали, тощо. Насправді цього не має. Уявіть, я досі їжджу на автомобілі із львівськими номерами і мене ніхто не підірвав й не обстріляв. До мене навіть ніхто не підходив запитати за кого я уболіваю – за “Карпати” чи “Таврію”. А мешкаю я в Морському біля Судака. Питав в інших водіїв, авто яких на львівських номерах, вони також не відчули на собі жодних проблем. Людей в Криму не цікавить чи ти москаль, чи бандерівець. ЗМІ усе перебільшують.   

А де в якому чемпіонаті грати “Таврії” чи “Севастополю” не нам вирішувати. Мені б хотілося, щоби обидва клуби залишилися в Україні. Мені здається, що перехід кримських клубів в російський чемпіонат є нереальним.

– Тож, керівництво “Севастополя” правду каже, коли стверджує, що усі команди можуть спокійно приїздити в Крим і проводити там матчі?

– Так. Це просто політичні розбірки. А люди адекватні, вони хочуть дивитися футбол. Це те, що я бачу навколо. Усе спокійно. Були сутички біля адмінбудівель, військових частин і інших стратегічних об’єктів. Там просто дехто намагався поширити свій вплив. А що стосується спорту та стосунків людей – жодних проблем не має. Тому люди можуть спокійно приїздити. Єдине, не знаю чи пускають в Армянську. Взагалі, те що твориться, не мало би відбуватися.     

– Невже, люди почуваються спокійно і відчувають себе безпечно попри озброєних “зелених чоловічків”?

– Так, усе безпечно. У мене багато рідні в Україні. Вони телефонують, розпитують. Для себе зробив висновок, що вони не можуть розібратися в ситуації. Для них існує ідейний ворог – Росія. А для декого із кримчан таким є Україна. Ось в цьому проблема, політики нас роз’єднали. Інколи складається таке враження, що дехто грає шахи, пересовує туди-сюди фігури, а люди в Україні та Росії панікують. На жаль, ніхто вплинути на ці події не може.

– Якщо уявити, що “Таврія” та “Севастополь” гратимуть в чемпіонаті Росії, на що вони там можуть претендувати? Чи не розчаруються уболівальники через те, що результати їхніх команд будуть ще гіршими, чим в Україні? В Росії, кажуть, більше сильних команд, а тому і конкуренція жорсткіша.

– Важке питання. Усе ж впирається у фінансування. В Росії більше багатших клубів, тому і середній клас там міцніший, ніж в Україні. А яким буде фінансування у кримських клубів – зараз ніхто не скаже. А від цього питання залежить конкурентно-спроможність “Севастополя” і “Таврії”. Увесь сьогоднішній спорт побудований на грошах, чим їх більше, тим ймовірність досягнення хороших результатів вища

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua