Онлайн TV FM радіо FM пауза

Георгій Кондратьєв: “Збірна України – фаворит за рейтингом і на папері, проте нам треба брати три очки!”

Головний тренер національної збірної Білорусі з футболу відповів на запитання журналістів під час офіційних медіазаходів перед матчем групового етапу кваліфікації на Євро-2016.

У незвично ранній для українських спортивних журналістів час, об 11-ій годині, національна збірна Білорусі вже активно працювала на тренувальному полі поруч із Будинком футболу в Мінську. 24 футболісти, викликані на матчі проти України та Словаччини, готувалися під керівництвом головного наставника Георгія Кондратьєва. Як і збірна України, білоруси не вельми вдало розпочали відбірний цикл, зігравши внічию з командою Люксембургу, а тому завтра у Борисові від господарів чекають лише перемоги.

“Ми втратили важливі 2 очки і спробуємо в цих іграх надолужити втрачене”, – зазначив керманич збірної Білорусі Георгій Кондратьєв.

В історії протистоянь збірна Білорусі в офіційних матчах жодного разу ще не перемагала України. У чотирьох попередніх поєдинках було зафіксовано дві нічиї та дві перемоги “синьо-жовтих”: у Львові 2008 й у Мінську ще 2001 року. Як зізнаються футболісти, вони добре знають нашу команду. А капітана Тимофія Калачова найбільше турбують Євген Коноплянка, Андрій Ярмоленко та Роман Зозуля:

“Удосталь у них гравців, котрих варто остерігатись. Але два крайні півзахисники у них дуже швидкі та небезпечні, а ще нападник, котрий постійно веде боротьбу, пресингує і дуже багато створює клопоту захисникам суперника”, – зазначив Калачов.

Те, що Україна – фаворит протистояння, для білорусів – очевидний факт. Однак усі рейтинги й інші показники – це лише умовності:

“На папері, за людьми, за клубами, де грають ваші хлопці, за рейтингом, звичайно, фаворит – Україна. Тут не можна не те, що сперечатися, навіть заперечувати. Вони 22-гі чи 24-ті в рейтингу ФІФА (24-те місце. – Ред.). Ми десь під сотнею (89-те місце. – Ред.). Але ми граємо вдома, нам відступати нікуди, і ми прагнутимемо, щоби ці справи на папері не стали реальністю”, – резюмував Георгій Кондратьєв.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua