Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дячук-Ставицький: заява

Разом з екс-тренером львівських “Карпат” журналіст “Футболу 24” підбиває підсумки першого весняного туру УПЛ. 

– Юрію Михайловичу, з квартету лідерів очки втратив лише “Металіст”. Якщо врахувати незарахований гол Едмара на останніх хвилинах, то маємо головний скандал туру?

– По-перше, футболісти давно не грали, а судді – давно не судили. Не думаю, що лайнсмен прийняв таке рішення спеціально. Так, він помилився. Але всі так довго чекали на відновлення чемпіонату, що “перегоріли”. Я був на грі дубля львівських “Карпат” з “Волинню”, спілкувався з гравцями і арбітрами, тож добре знаю ту ситуацію. Проблеми в країні позначилися на грі команд, вони не здивували зі знаком “плюс”, а продемонстрували так званий “весняний” футбол. Повертаючись до матчу в Харкові. Помилка помилкою, але ж ніхто не заважав “Металісту” забити значно раніше – момент за моментом марнували. Як і “Карпати”, які в першому таймі не реалізували 7-8 моментів, а “Волинь” використала єдиний шанс.

– На матч “Карпат” з “Волинню” навідався Мирон Маркевич, що одразу породило припущення, мовляв, іменитий тренер невдовзі очолить луцький клуб. Мирон Богданович – ваш давній колега, то, можливо, ви щось знаєте?

– Не знаю (Сміється). То все – здогадки. Я працював у “Волині” з Маркевичем і без нього. Все може бути, зважаючи на те, що Кварцяний поєднує тренерську і президентську посади. Вони знайомі давно. Про ймовірну домовленість знає Маркевич, знає Кварцяний – і більше ніхто. Мирон Богданович – людина в певній мірі замкнута, тримає усе в собі.

– Дві кримські команди – “Севастополь” і “Таврія” – таки зуміли виїхати на матчі 21 туру. Чи зможуть вони дограти чемпіонат, зважаючи на ситуацію в Криму?

– Якщо зможуть, то тільки на виїзді і на нейтральних полях. В Криму для прийому матчів чемпіонату України немає умов. Принаймні у найближчі місяць-два – це нереально. І все ж “Таврія” та “Севастополь” мусять дограти чемпіонат. Зробити це можна в Запоріжжі, Дніпропетровську, Одесі – щоб далеко не їхати. Чи є ризик, що клуби перейдуть у російський чемпіонат? Не вірю в такий розвиток подій. Є регламент чемпіонату, та й ФІФА і УЄФА такий “трансфер” не дозволять. Якщо у Криму розпочнуться бойові дії, то “Таврія” і “Севастополь” узагалі ніде не гратимуть.

– Як вам “Динамо”? Є позитивні зміни в порівнянні з минулим роком?

– “Динамо” – не вразило. Тим паче, грали кияни з “Таврією”, якій зараз не дуже-то до футболу. Покращень у грі колективу Блохіна я не побачив. Команда класу “Динамо” повинна грати значно переконливіше.

– Наостанок назвіть, будь ласка, головних героїв 21 туру…

– Проти “Карпат” дуже добре відстояв у воротах Кичак. Селезньову вдався матч із “Севастополем”, він міг забити навіть більше, ніж два голи. Ну й ще один голкіпер – Надь проявив себе у Харкові. Рятував “Говерлу” неодноразово.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua