Онлайн TV FM радіо FM пауза

День в історії. 8 років тому Шумахер вперше закінчив свою кар’єру

22 жовтня 2006 року Гран-прі Бразилії мало стати останньою гонкою для Шумахера. Він фінішував поза подіумом лише четвертий. А в загальному заліку — забирав срібло.

Дорога в “Формулу-1” для Шумахера аж просилась. В дитинстві він їздив на карті, сконструйованому його батьком, директором траси картингу.

Дебютував у “Формулі-1” він 1991 року за команду “Джордан”. На першій гонці Шумі зійшов з дистанції. Наступного року Міхаель виступав уже за “Бенеттон”. У цьому сезоні він вперше потрапив на подіум, виграв гонку і врешті — фінішував у загальному заліку на третій позиції.

В “Бенеттоні” гонщик здобув і перші чемпіонства. Золотими сезонами в нього виявились 94-ий та 95-ий роки. Після цього Шумахер переходить до “Феррарі”. Перші сезони пілота в “скудерії” були не найкращі.

Міхаель Шумахер з 2000-го по 2004 виграв п’ять поспіль чемпіонств у “Формулі-1” — німець стає автором декількох десятків рекордів. Зокрема, за кількістю перемог та кількістю чемпіонських титулів.

Шумі повернувся у “Формулу-1” 2010-го року. Він провів ще три сезони, але успіхи залишились в минулому. За ці роки Шумахер лише одного разу зійшов на подіум.

29-го грудня минулого року Шумі з сином поїхали кататись на лижах. Гонщик виїхав за межі траси, наїхав на камінь, впав та вдарився головою об виступ скелі.

Шумахера доставили до лікарні, де він провів у комі близько півроку. У червні цього року Шумахера виписали, вдома він проходить курс реабілітації.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua