Онлайн TV FM радіо FM пауза

Культурний фронт: як мистецтво веде до перемоги. Відео

Новини

Війна змінила життя і культурного простору Івано-Франківської громади. Перші місяці діячі мистецтва, як і більшість українців, переживали шок. А згодом взяли себе в руки і почали волонтерити.

Плели маскувальні сітки, ліпили вареники захисникам на фронт та почали проводити патріотичні перформанси. Івано-Франківські митці тримають культурний фронт. Великі колективи співали стрілецькі та повстанські пісні у середмісті. А паралельно – збирали кошти на допомогу бійцям. Тоді за півмільйона гривень виручених коштів придбали необхідне хлопцям.

Бібліотечні заклади роздавали українську літературу. І якщо для нас все це стало буденністю, то у переселенців викликало здивування.

Згодом, каже Надія Загурська, переселенці разом з дітками почали приходити у заклади культури і теж брати участь у культурних заходах. А дехто влаштувався на роботу за фахом.

Нині частина закладів культури перетворились на пункти обігріву. Переважно вони розташовані у центральній частині міста та у деяких селах громади. Вони забезпечені усім необхідним: від гарячого чаю до генераторів. У разі зниження температури культурна сфера відкриє резервні пункти у тих закладах, які досі не задіяні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua