Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті затримали організатора незаконного каналу продажу вогнепальної зброї

Кримінал

Ним виявився 38-річний раніше засуджений мешканець Калуша. До продажу пропонував автомати, пістолети, набої до них та гранати. Залежно від виду озброєння ціна коливалася від 50 до 1500 доларів США за одиницю.

30 травня правоохоронці затримали організатора під час збуту автомата АКСУ-74 з магазином та набоями до нього. Раніше поліцією було задокументовано ще один факт збуту зброї.

Також за місцем проживання затриманого та осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності, вилучили автомати, пістолети, глушники, гранату, набої різного калібру, обладнання та прекурсори, які використовуються для виготовлення наркотиків.

31 травня затриманому в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу Україні «зброяру» повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Після проведення ряду процесуальних заходів буде прийматися рішення щодо оголошення підозр причетним особам. Також встановлюються канали надходження зброї.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua