Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ковалі, волонтери та вимушені переселенці об’єднались задля допомоги українським військовим. Відео

Новини

Увесь день на ковальському підприємстві кипить робота. Та замість традиційних виробів нині тут виготовляють кровоспинні турнікети для військових.

Ковалі ніколи не стояли осторонь подій, які відбуваються в Україні. Ще під час Революції Гідності вони забезпечували учасників Майдану бронежилетами.

Коли війна почалась на Сході країни – вони шили спальні мішки, які захисники жартома називали «гуцульськими». Тепер взялись за турнікети. Практично усі елементи пристрою, який може врятувати життя, ковалі та волонтери виготовляють самостійно.

Також на підприємстві трудяться дівчата. Усі вони – вимушені переселенки і практично жодного досвіду у швейній майстерності раніше не мали. До прикладу Світлана до Івано-Франківська приїхала із Одеси.

Турнікети, які виготовляють тут, наголошує член громадської організації “спрямована дія” Євген Новосад, зручні та легкі у використанні. Ці джгути активно використовуються медиками на передовій. Однак волонтери вирішили зробити все офіційно, тож відправляють турнікети на сертифікацію.

Також на підприємстві виготовляють розвантажувальні жилети. Однак через брак матеріалу довелось зробити паузу. Не вистачає благодійникам коштів й на матеріали для турнікетів. Тож вони сподіваються на підтримку. Бо вірять, це наблизить нас до перемоги.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua