Онлайн TV FM радіо FM пауза

Комунальне підприємство «Франківськ-агро» працює два роки і вже з прибутками. Відео

Новини

Попри малий термін роботи комунальне підприємство «Франківськ-агро» сьогодні з неабиякими прибутками. Якщо у 2022 році вдалося обробити 69 гектарів, то цьогоріч посівні площі збільшились вдвічі, розповідає директор департаменту сільського господарства, Микола Вітенко:

«Валова продукція, яку вдалось зібрати, складає 248 тонн сої, соняшника – 78 тонн і гречки – 9,27 тонн. Загалом зібрано 325 тонн продовольства».

Цьогорічний врожай сої та соняшника вже реалізували, а от 5 тонн гречки вирішили передати на заклади освіти, наголосили посадовці.

«Отримали ряд комерційних пропозицій і яке було найкраще – ми його реалізували. І вже кошти поступили на рахунок підприємства. Стосовно гречки, то вона зараз проходить очисні роботи. Максимум тиждень і ми будемо мати готову продукцію».

Також, комунальне підприємство «Франківськ–агро» пропонує селянам вигідні умови оренди земель під обробіток. Запевняють, ціна не буде нижчою від фермерських господарств та агрохолдингів.

«У Братківцях у нас уже є заключень на оренду паїв на 10 га і потенційно, я думаю, що ця цифра буде збільшуватись. Ми розуміємо: що більший банк землі, тим більш рентабельною буде діяльність підприємства».

Комунальне підприємство вже розробило структуру на 2024 рік. Зокрема, площу посівних угідь збільшили на 60 гектарів і вона становитиме 190 гектарів. Ба більше, планують розвивати тепличне господарство.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua