Онлайн TV FM радіо FM пауза

Коли та навіщо потрібно міняти гальмівну рідину. Куди звернутись в Івано-Франківську

Новини

Більшість водіїв змінюють гальмівну рідину два рази: коли вони купують автомобіль і перед майбутнім продажем. А якщо серйозно, то деякі люди міняють рідину частіше, але не так часто, як це необхідно. Зазвичай автовласники міняють фільтр і мастило в процесі технічного обслуговування і не звертають уваги на інше до тих пір, поки не з’являться якісь поломки.

Стара гальмівна рідина може спричинити багато проблем із гальмівною системою, які потім треба буде довго усувати.

Навіщо замінювати

Найбільшим недоліком гальмівної рідини є її здатність вбирати воду. Різкі зміни температури можуть призвести до утворення конденсату в системі. А гальмівна рідина любить його спожити, руйнуючи свої основні властивості.

Звичайна гальмівна рідина закипає при +260 градусах, а стара, змішана з водою, може почати кипіти при +150 градусах. Наслідком цього може бути зниження ефективності гальм: вони просто перестають працювати, і ви просто втрачаєте контроль над автомобілем.

Якщо ваш автомобіль оснащений автоматичною коробкою передач, особливу увагу варто приділити гальмам. Це пов’язано з тим, що гальма такого типу автомобіля отримують набагато більше навантаження, ніж автомобілі з механічною коробкою передач.

Який параметр вказує

На автомобільному сайті www.dexpens.com франківчани можуть знайти список хороших СТО у Івано-Франківську, які серед багатьох інструментів мають одну цікаву річ, яка може перевірити якість гальмівної рідини. Зовні прилад виглядає як звичайна кулькова ручка: він поміщається в бачок з гальмівною рідиною і вимірює вміст води в рідині. Тому, якщо прилад показує вміст води більше 3,5%, рідину необхідно негайно змінити. Їздити на такому авто може бути небезпечним.

Якщо в автосервісі, який ви відвідуєте, немає такого пристрою, то можна здійснити перевірку за допомогою непрямих параметрів. Виробники автомобілів стверджують, що гальмівну рідину необхідно міняти кожні 60 тисяч кілометрів. Однак у реальному використанні автомобіля це занадто довго.

Тому не дивіться на відстань, дивіться на час: міняйте гальмівну рідину кожні два роки, і ви зможете покладатися на гальмівну систему свого автомобіля.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua