Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кіберполіцейські Прикарпаття застерігають громадян від фейкових соцвиплат

Новини

Шахраї обіцяють в месенджерах «компенсації» та «фінансову допомогу» малозабезпеченим. Однак, перейшовши за посиланнями, щоби отримати кошти, люди стають жертвами шахраїв.

66-ти річна мешканка села Новоселиця Снятинського району стала жертвою шахраїв. В соцмережі пенсіонерка знайшла повідомлення про соціальні виплати. Щоб отримали кошти, перейшла за посиланням. Так і опинилась на фішинговому сайті одного із банків.

В ньому жінка внесла персональні дані, реквізити банківських карток і навіть пін-код. Однак, замість обіцяної фінансової допомоги, отримала спустошену кредитну карту.

За даним випадком правоохоронці уже розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Фішингові сайти завжди просять вносити персональні та банківські дані. Робити цього, наголошують правоохоронці НЕ МОЖНА! Тож закликають людей бути пильними в соціальних мережах та дотримуватись елементарної кібергігієни.

Працівники Кіберполіції щодня виявляють фішингові посилання в соціальних мережах та месенджерах. Лише від початку року, ними уже заблоковано понад 6 тисяч небезпечних посилань.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua