Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кенійський художник створює картини з яєчної шкаралупи. Відео

Новини

Митець із кенійської столиці вирішив не лише творити, а й позбавляти своє місто від сміття. 22-річний Міка Обанда створює чудові мозаїки із яєчної шкаралупи, яку збирає на звалищах, у продавців, а також у готелях.

Він шкаралупу сушить, розфарбовує різними кольорами, потім надає їй потрібної форми. Останній етап — приклеїти всі шматочки на полотно.

Міка надихається повсякденним життям Найробі. Особливо любить зображати жінок, зокрема свою матір.

Міка каже, що його роботи досить популярні. Спочатку більшість гадає, що основа його картин — пластик чи папір. Мало кому спадає на думку, що це шкаралупа.

Свій перший витвір Міка продав за 28 доларів. Тепер його роботи коштують від 50 до 800. Багато його клієнтів — з Європи та США.

У творчості кенійцю допомогла заснована у 2010 році організація «Мукуру». Вона підтримує молодь, яка страждає від депресії, залежностей чи злиднів. Разом із Мікою працює Адам Масава. Він художник-самоук, який малює на старих картонних коробках і залізних покрівельних листах.

Масава вже їздив зі своїми роботами на виставки до Німеччини, Нідерландів та США. Там його твори мистецтва продавалися за ціною від 150 до 15 тисяч доларів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua