Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кава та десерти зі Слов’янська: як в Івано-Франківську працює релокований бізнес

Новини

Переселенці з Донеччини відкрили кав’ярню в Івано-Франківську. Окрім смачних напоїв та тістечок, які печуть самостійно – тут влаштовують майстер-класи для малечі та дорослих. А виручені кошти – відправляють військовим, щоб швидше повернутись додому.

Вони шість років успішно працювали на Донеччині, та після повномасштабного вторгнення росії були змушені рятуватись від обстрілів і переїжджати у безпечніший регіон. Так, у квітні підприємиці зі Слов’янська Алла Мініна та Юлія Долгопольська, а ще їх співробітники опинились в Івано-Франківську.

В новому місті довго не наважувались відкривати бізнес. Адже сподівались, що найближчим часом повернуться додому. Та згодом зрозуміли, що доведеться затриматись. Тож почали облаштовуватись. Спочатку випікали десерти, а згодом задумались й над повноцінним закладом.

Усе обладнання підприємиці змушені були купувати. Зі Слов’янська вдалось вивезти тільки деякі елементи декору.

Меню у кав’ярні, розповідає власниця закладу Юлія Долгопольська, таке ж як було у Слов’янську. Тому є й напої, які мешканці Івано-Франківська – раніше не куштували.  

За кілька місяців роботи в Івано-Франківську ця кав’ярня стала улюбленою як для місцевих, так і для переселенців. Христина – приїхала з Харкова. Розповідає, про те, що власники закладу також внутрішньо переміщені люди – дізналась випадково. І тепер стала їх постійною клієнткою. В першу чергу, щоб підтримати та порозмовляти про наболіле.

Окрім ароматних напоїв та смачних десертів у кав’ярні проводять різноманітні майстер-класи для дітлахів та дорослих. А частину виручених кошті передають на армію, щоб якомога швидше перемогти і повернутись додому.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua