Онлайн TV FM радіо FM пауза

Катастрофічні повені в Африці можуть призвести до тривалого голоду. Відео

Новини

Фермер Куман Левіс збирає сорго на затопленому полі в Республіці Чад. Майже весь урожай згнив. Цей чоловік — один із трьох з половиною мільйонів жителів Західної і Центральної Африки, чиї посіви знищили небувалі повені. Стихійне лихо застало зненацька.

Бернадетт Гендінг вирощує просо неподалік. До поля добирається дві години човном. У воді плавають змії, а над водою дошкуляють комахи.

У регіоні затопило майже мільйон гектарів сільськогосподарських угідь. За попередніми оцінками, загинула третина врожаю. Перспективи теж погані, бо вода вимиває з ґрунту поживні речовини.

На тлі кризи дорожчають харчі. Так, на зернові ціни підскочили в півтора раза.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, у Західній та Центральній Африці до повеней їжі бракувало понад 40 мільйонам осіб. Тепер таких людей на три з половиною мільйони більше. 80 % із них — фермери.

На думку експертів, продовольча криза триватиме роками. Раніше сільське господарство в Африці постраждало від посухи. Також уплинув конфлікт у Сахельському регіоні та пандемія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua