Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Катаргейт»: Європарламент відправив у відставку віцепрезидента Єву Кайлі через скандал. Відео

Новини

Євродепутати проголосували за відставку віцепрезидента парламенту ЄС Єви Кайлі. Грецький політик виявилася замішаною в гучному скандалі. Її звинувачують у тому, що вона за хабарі від влади Катару перед чемпіонатом світу з футболу намагалася створити позитивний імідж цієї країни.

За відставку проголосувала переважна більшість — 625 депутатів.

Раніше Кайлі та ще трьох підозрюваних італійців арештували. Водночас бельгійська поліція провела серію рейдів, зокрема в будівлях парламенту, а також за 19 приватними адресами. У результаті було вилучено близько півтора мільйона євро. Частину грошей було заховано у валізі в номері готелю. Прокуратура Бельгії заявила, що країна Перської затоки могла використати ці гроші, щоб купити вплив у Європарламенті.

Єва Кайлі будь-які правопорушення відкидає. За словами її адвоката, політик не брала хабарів і почувається зрадженою через те, як її зображують. Уряд Катару теж відкидає всі звинувачення.

Єва Кайлі була одним із 14 віцепрезидентів Європарламенту. Вона відповідала за зв’язки з Близьким Сходом, зокрема, аналізувала ситуацію в Катарі.

Країну Перської затоки звинувачували в масштабних порушеннях прав трудових мігрантів, зокрема в поганих умовах праці під час будівництва стадіонів до чемпіонату світу з футболу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua