Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуські депутати ухвалили рішення про будівництво автостанції на Ринковій. Відео

Новини

Звернення до Кабміну через зростання ціни на газ для бюджетних установ, будівництво у Калуші автостанції та програма забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти Калуської територіальної громади на 2022-2026 роки. Ці та низку інших питань розглянули депутати Калуської міської ради на черговому сесійному засіданні.

Депутати Калуської міської ради підтримали звернення агенції розвитку громад Прикарпаття до Кабміну щодо зростання ціни на газ для бюджетних установ. Зараз ціна на газ для бюджетних закладів становить 18 гривень 80 копійок за кубометр, у жовтні «Нафтогаз» встановив її на рівні 24 гривні 93 копійки за кубічний метр із ПДВ та доставкою, без розподілу. У міській раді кажуть – Місцеві бюджети такий фінансовий тягар не витягнуть.

Також депутати ухвалили рішення про будівництво автостанції на вул. Ринковій. Нагадаємо, що в березні цього року Калуська міська рада прийняла рішення про створення комунального підприємства «Калуське підприємство автобусних станцій». Земельна ділянка для будівництва автостанції  площею 0,4527 га вже сформована і її передали  в постійне користування комунального підприємства.

Крім того, депутати внесли зміни до свого рішення «Про співфінансування інвестиційних проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році».

На сесії затвердили і цільову програму забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти Калуської територіальної громади на 2022-2026 роки. За словами начальниці управління освіти Ірини Люклян, це великий крок, який зробила влада для підтримки безпечних умов навчання в закладах освіти Калуської МТГ.

На сесії виділили й одноразові грошові допомоги учасникам АТО/ООС Калущини та онкохворим мешканцям громади, заслухали роботу п’яти комунальних підприємств та розглянули низку інших питань.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
rai.ua