Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуська районна рада вийшла зі складу засновників центральної районної лікарні. Відео

o 1e0vnflqj1fsk18pslqrp9410ms4m - Калуська районна рада вийшла зі складу засновників центральної районної лікарні. Відео - rai.ua Новини

Калуська районна рада вийшла зі складу засновників «Центральної районної лікарні Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області». Відповідне рішення ухвалили депутати районної ради. Зумовлене воно тим, що до 1 липня районні ради зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти, які знаходяться на їх території, в тому числі й медичні.

19 лютого Калуська міська рада прийняла в комунальну власність майновий комплекс районної лікарні на вул. Каракая. Причому рішення ухвалили з другої спроби – на січневій сесії депутати відмовилися брати на баланс даний медичний заклад, натомість наполягали на тому, що районна рада має передати калуській громаді не лише районну лікарню, а й свою частку в Калуській ЦРЛ. Тож міська рада направила звернення до районної ради з клопотанням в найкоротший термін розглянути дане питання.

Своєю чергою Калуська районна рада підготувала проєкт угоди про взаємодію та партнерство в галузі охорони здоров’я щодо надання доступних і якісних медичних послуг вторинної медичної допомоги для мешканців Калуського району у даному медичному закладі.

Відповідно до ухваленого рішення Калуська районна рада безоплатно передає належну на праві спільної сумісної власності частку майнового комплексу за адресою: вул. Медична, 6, що в м. Калуші, земельної ділянки, а також частку у розмірі 50% статутного капіталу підприємства, усе рухоме та інше майно, закріплене за ним, у комунальну власність Калуській міській територіальній громаді.

В кінці року Калуська районна рада передала у власність громад Рожнятівську і Долинську лікарні, однак Долинська міська рада до цього часу не взяла на баланс НКП «Долинську багатопрофільну лікарню», що може стати причиною зупинки діяльності даного медичного закладу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua