Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуська районна рада вийшла зі складу засновників центральної районної лікарні. Відео

Новини

Калуська районна рада вийшла зі складу засновників «Центральної районної лікарні Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області». Відповідне рішення ухвалили депутати районної ради. Зумовлене воно тим, що до 1 липня районні ради зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти, які знаходяться на їх території, в тому числі й медичні.

19 лютого Калуська міська рада прийняла в комунальну власність майновий комплекс районної лікарні на вул. Каракая. Причому рішення ухвалили з другої спроби – на січневій сесії депутати відмовилися брати на баланс даний медичний заклад, натомість наполягали на тому, що районна рада має передати калуській громаді не лише районну лікарню, а й свою частку в Калуській ЦРЛ. Тож міська рада направила звернення до районної ради з клопотанням в найкоротший термін розглянути дане питання.

Своєю чергою Калуська районна рада підготувала проєкт угоди про взаємодію та партнерство в галузі охорони здоров’я щодо надання доступних і якісних медичних послуг вторинної медичної допомоги для мешканців Калуського району у даному медичному закладі.

Відповідно до ухваленого рішення Калуська районна рада безоплатно передає належну на праві спільної сумісної власності частку майнового комплексу за адресою: вул. Медична, 6, що в м. Калуші, земельної ділянки, а також частку у розмірі 50% статутного капіталу підприємства, усе рухоме та інше майно, закріплене за ним, у комунальну власність Калуській міській територіальній громаді.

В кінці року Калуська районна рада передала у власність громад Рожнятівську і Долинську лікарні, однак Долинська міська рада до цього часу не взяла на баланс НКП «Долинську багатопрофільну лікарню», що може стати причиною зупинки діяльності даного медичного закладу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua