Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуська міська рада просить передати у комунальну власність громади Український народний дім. Відео

Новини

Калуська міська рада просить Івано-Франківську обласну раду передати у комунальну власність Калуської міської територіальної громади пам’ятку архітектури «Український народний дім» та майновий комплекс загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2.

Народний дім у Калуші являє собою яскравий зразок архітектурного мистецтва, що став символом національної культури кінця 19 століття. Його побудували в 1880 році для проведення творчих вечорів та ідеологічних зборів культурної еліти українського суспільства тих років. Витончена архітектура будівлі привертає увагу за сотні метрів від нього. У центрі вибудувана конусна вежа зі шпилем. Даний відмітний знак робить народний дім несхожим на інші будівлі в місті. Стиль архітектури визначається як ранній модерн. Усі деталі збереглися у відмінному стані. 

Загальноосвітню школу-інтернат №2 для слабочуючих дітей у травні минулого року об’єднали зі школою-інтернатом №1 для дітей з вадами слуху. Відповідно, сім корпусів, які знаходяться у старій частині міста, стоять пусткою.

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua