Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калущина попрощалася із загиблим бійцем Сергієм Барничем. Відео

Новини

Калущина попрощалася з Сергієм Барничем, який загинув 26 березня поблизу селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілів російських військ.

Разом з ним загинули ще троє військовослужбовців 109-го гірсько-штурмового батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади. Віддати останню шану своєму земляку прийшли сотні калушан.

Свій військовий шлях Сергій Барнич розпочав 2015 року, коли був призваний по частковій мобілізації у військову частину В4264 і віддано виконував свій обов’язок перед Батьківщиною до 22 липня 2016-го. А далі, за покликом душі, громадянського обов’язку, підписав контракт на військову службу в 109-й гірсько-штурмовий батальйон 10-ї  гірсько-штурмової бригади на посаду сапера (розмінування). 

Сергій Барнич завжди сумлінно ставився до виконання військових обов’язків і бойових завдань, був вмілим бійцем, надійним побратимом. Так про нього розповідали військові його мамі Любові Барнич.

З ПК «Мінерал», де проходила церемонія прощання з загиблим калушанином, похоронна процесія вирушила до монументу командирові УПА Романові Шухевичу, де відбулося скорботне віче. Сотні калушан, військових, представники обласної, міської та районної влад прийшли віддати останню шану Сергієві Барничу. Світлу пам’ять Героя вшанували хвилиною мовчання. Відтак у храмі Святого Архистратига Михаїла численне духовенство Калущини відправило поминальну панахиду.

А знайшов свій останній спочинок наш земляк на Алеї Слави, що на новому кладовищі на Височанці. Прикро й боляче, коли так рано обривається доля молодих людей. Сергій Барнич був гідним воїном, який любив Україну, самовіддано й мужньо стояв на її захисті. Вічна йому пам’ять, герої житимуть доти, доки ми про них пам’ятатимемо.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
5
+1
1
rai.ua