Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуш просить виділити кошти з Держбюджету на виконання еколого-геологічного моніторингу. Відео

Калуш просить виділити кошти з Держбюджету на виконання еколого-геологічного моніторингу.

Відповідне рішення було прийнято на черговій сесії Калуської міської ради.

Звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України про сприяння виділення коштів з державного бюджету на запровадження еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничопромислового району та оцінку ризиків надзвичайних ситуацій схвалили депутати в ході чергової сесії Калуської міськради.

На запит Калуської міської ради до управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації у 2021 році виділено кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 420 тис. грн. Однак цих коштів недостатньо для проведення повномасштабного дослідження, йдеться у зверненні. Крім того, відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року передбачено виконання заходу «Запровадження еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничопромислового району та оцінка ризиків надзвичайних ситуацій» на загальну суму понад 4 млн грн., з яких на 2021 рік – понад 2 млн грн.  

З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації та загрози для життя і здоров’я людей, житлові будинки яких розташовані у небезпечних зонах, депутати просять сприяння у виділенні коштів з Державного бюджету України на виконання еколого-геологічного моніторингу для встановлення реального стану гірничого масиву та можливості прогнозу просідання земної поверхні.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua