Онлайн TV FM радіо FM пауза

Каліфорнію затопило після злив, які принесла «атмосферна річка». Відео

Новини

Розмиті дороги, зсуви й річки, що вийшли з берегів. Північна Каліфорнія постраждала від великої повені. Її спричинив феномен, відомий як «атмосферна річка». Це довга й вузька смуга водяної пари, яка формується над океаном і пливе небом.

«Атмосферна річка» принесла на північ Каліфорнії зливи. Напередодні Нового року в центрі Сан-Франциско випало майже 14 сантиметрів опадів, що побило рекорд 94-го року.

Потік води руйнував дороги та змивав машини. У сільській місцевості біля Сакраменто прорвало дамбу. Людей сповістили про потребу евакуюватися. Щонайменше одна людина загинула. Її знайшли в затопленому авто. У цьому районі також тимчасово пропало світло. Без електрики залишилося 150 тисяч осіб.

Наразі повінь у Північній Каліфорнії відступає. Люди шукають свої автомобілі. Водночас Національна метеорологічна служба США попереджає, що цього тижня будуть нові рясні дощі.

Термін «атмосферна річка» запровадили на початку 90-х років науковці Массачусетського технологічного університету. Зазвичай ці потоки водяної пари розтягуються на кілька тисяч кілометрів завдовжки та кілька сотень кілометрів завширшки. Вони можуть нести більше води, ніж найбільша річка на землі — Амазонка.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua