Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ізраїль завдав удару у відповідь по Сектору Гази. Відео

Новини

Ізраїль завдав удару по Сектору Гази в ніч із середи на четвер. Зі слів військовиків, метою були заводи радикального ісламістського угруповання ХАМАС, на яких виробляли озброєння. Про жертв інформації немає.

Ця операція стала відповіддю на ракетний удар із Сектору Гази по території Ізраїлю, що відбувся 1 лютого. Тоді було випущено дві ракети. Їх збили ізраїльські сили ППО. Ні ХАМАС, ні інші угруповання не взяли на себе відповідальність за обстріл.

Ситуація в регіоні загострилася в січні після двох нападів палестинців на мирних громадян Ізраїлю. Під час одного з них бойовик почав стріляти по відвідувачах синагоги в Східному Єрусалимі. Загинуло семеро людей.

Перед тим ізраїльські армійці провели рейд у таборі для біженців «Дженін». Тоді під час перестрілки вони вбили десятьох палестинських бойовиків.

Ізраїль майже щодня проводить рейди на Західному березі річки Йордан після серії торішніх кривавих нападів палестинців.

Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Єрусалима закликав до деескалації конфлікту. Блінкен також відвідав палестинського президента Махмуда Аббаса й запевнив його, що США, як і раніше, підтримують переговори на основі формули «дві держави для двох народів».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua