Онлайн TV FM радіо FM пауза

Медики вірусологічної лабораторії щодня опрацьовують 90% ПЛР-тестів з усього Прикарпаття. Відео

Новини

Від ранку і до останнього зразка. Медики вірусологічної лабораторії Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України щодня опрацьовують 90% ПЛР-тестів з усього Прикарпаття. А це – 1 700 аналізів.

З самого ранку на подвір’я вірусологічної лабораторії обласного центру контролю та профілактики хвороб приїжджають автівки з громад усієї Івано-Франківщини. Привозять матеріали на дослідження.

За добу працівники лабораторії опрацьовують близько 2000 ПЛР-тестів. Та медики запевняють – готові й до більших навантажень. Тепер лабораторія забезпечена усім необхідним обладнанням. Нині тут є три напівавтоматичні станції і ампліфікатори.

Усе це пришвидшує процес дослідження та робить його точним. Медики запевняють – працюють допоки кожен пацієнт не отримає результат.   

Сьогодні 90% матеріалів, які досліджує лабораторія – це ПЛР-тести. Та окрім цього, тут проводять імуноферментний аналіз, аналізи на ВІЛ/СНІД, гепатити й інші інфекції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua