Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківська міська рада спростила умови тримання виплат для військових. Відео

Новини

В Івано-Франківській громаді діють програми допомоги військовослужбовцям. Виплати можуть отримати захисники, які беруть участь в бойових діях та зареєстровані на території громади. А також бійці, які з-поміж ВПО, зареєстровані в громаді та мають дійсну довідку.

На крайній сесії міської ради підтримку захисників посилили, а також спростили програму виплат.

 «Забрали дату довідки форми шість і максимально спростили, щоби хлопці могли отримувати більше. Заяви можуть подавати рідні і навіть в онлайн режимі. Такі зміни є добрими. Також ми змінили положення щодо виплат пораненим хлопцям. Затвердили програму на реабілітацію по 10 тисяч гривень, які виплачують як на фізичне, так і на психологічне відновлення. Робимо все, щоби хлопці отримували дієву допомогу від міської територіальної громади», – прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Про ще ряд змін розповів начальник управлянні взаємодії зі ЗСУ, Нацгвардією, правоохоронними органами та НС Олександрів Петрів.

«Військові частини, які розміщенні на території Івано-Франківської громади, і військовослужбовці, які служать у цих військових частинах, і були зареєстровані у 2024 році – зможуть отримати 20 тисяч гривень. Для всіх решти виплат військовослужбовець має бути зареєстрований до 1 січня 2024 року. Також додалася ще одна виплата – це 30 тисяч гривень для тих військових, які вже отримали 20 тисяч гривень допомоги на спорядження, призвані, мобілізовані та не були на «нулі». Після навчання потрапили на передову, брали участь у бойових діях, отримали довідку форми 6, то для них встановлена додаткова виплата ще 30 тисяч гривень».

Бойовий медик Володимир Панас прийшов до Центру надання адміністративних послуг, щоби подати заяву на отримання виплати на спорядження, а також за народження дитини у родині захисника.

«З потрібними документами можна ознайомитися в Інтернеті. Їх легко зібрати. Потрібні паспорт, ідентифікаційний код, довідка про безпосередню участь у бойових діях. Дуже багато речей потрібно закупити, тому така допомога від громади для військових – це дуже добра підтримка. Дізнався про це з мережі Інтернет, там було описано, що потрібно і куди звертатися».

За даними Департаменту адміністративних послуг, за перший місяць цього року уже подали понад тисячу заяв. Ознайомитися з переліком виплат та необхідними документами для їх оформлення на сайті ЦНАПу у окремому розділі «послуги для військовослужбовців», або у ТГ-каналі «Франківськ-Захисникам».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua