Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківщина ввійшла у п’ятірку лідерів за кількістю новостворених фізичних осіб–підприємців

Новини

За результатами незалежного дослідження фахівців Open Data Bot «Фопономіка під час великої війни», з квітня 2022 року по вересень 2023 року кількість підприємців зросла майже на 5 тисяч.

7 підприємств області ввійшли до списку перспективних малих і середніх компаній, які наростили обсяги експорту у період воєнного стану (за версією Forbes Ukraine Next250). Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, пише РАІ.

Ці дані опублікували під час дводенного тренінгу для підприємців, який відбувається зараз в Івано-Франківську. Головна мета для учасників – масштабувати свій бізнес та вийти на іноземні ринки збуту.

Зокрема, обговорюють:

  • як зробити перші кроки у системних продажах за кордоном;
  • необхідність експорту задля розвитку бізнесу;
  • як створити стратегію, яка допоможе побудувати експорт;
  • як скласти конкуренцію іноземним підприємствам.
тренінг для підприємців

У “Школі експортера” беруть участь близько 30 представників експортоорієнтованих малих і середніх
підприємств з Івано-Франківської області. Саме на розвиток малого і середнього бізнесу зараз багато очікувань, пов’язаних з економічним відновленням України.

“Зі свого боку намагаємося впроваджувати заходи, направлені на ефективне використання та нарощування експортного й інвестиційного потенціалу, створення сприятливого клімату для торговельних партнерів та інвесторів”, – розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Тренінг “Школа експортера” відбувається в рамках проєкту “Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні”, який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua