Онлайн TV FM радіо FM пауза

З подарунками і гостями відзначив свій ювілей інклюзивно-ресурсний центр у Коломиї. Відео

Новини

5 років тому в Коломиї створили інклюзивно-ресурсний центр. Цьогоріч заклад відзначив свій перший ювілей. Установа опікується понад двома сотнями дітей. Всі вони навчаються у інклюзивних класах та групах шкіл та садочків міської громади.

Підсумовуючи 5 років роботи, директорка Коломийського інклюзивно-ресурсного центру Людмила Михайлова каже, що найбільший здобуток – це дружня команда та щоденна подяка від батьків за їхню працю.

«У Коломийських школах навчається 133 дітей на інклюзивному навчанні і 77 відвідують дошкільні заклади. Також в інклюзивних групах».

інклюзивно-ресурсний центр у коломиї

Отримав того дня центр і чимало подарунків. БФ «Чисті серцем» передав того дня закладу 5 ноутбуків і 5 планшетів. Для розвитку дітей зараз дуже важливо опановувати комп’ютерну техніку, каже співзасновник благодійного фонду Василь Вишиванюк.

Батьки вихованців центру впевнені, що тут їхні діти почуваються комфортно:

«Інклюзивний центр – це такий ковток свободи. Ми, як мами особливих дітей, почуваємо себе тут комфортно, перебуваємо в розуміючому оточенні і це все завдяки колективу інклюзивного центру».

Особливого задоволення надав ювілею візит великого “Білого Ведмедя” та Панди.

інклюзивний центр у колмиї

Найбільшою проблемою центру залишається маленьке приміщення, у якому працюють. Колектив зізнається, що їм давно тут затісно. Однак наразі питання відкладається до Перемоги. Бо кошти кажуть працівники наразі більш потрібні нашим захисникам.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua