Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЮНЕСКО: льодовиків у Доломітових Альпах і на Кіліманджаро не стане до 2050 року. Відео

Новини

Знамениті льодовики Доломітових Альп в Італії, парків Йосеміті та Єллоустоун у США й на горі Кіліманджаро в Танзанії зникнуть до 2050 року. Про це повідомляє в новій доповіді ЮНЕСКО.

Агентство ООН спостерігає за майже 19 тисячами льодовиків, що розташовані на території 50 об’єктів Світової спадщини. За даними організації, третина з них розтане до середини століття, і це вже не зупинити.

Інші дві третини льодовиків можна врятувати, якщо глобальне підвищення температури буде нижчим за півтора градуса Цельсія. Інакше половина цих льодовиків зникне до 2100 року.

Також автори доповіді вважають, що з 2000 по 2020 рік через ці талі води рівень моря піднявся майже на 5 %. Через це руйнуватиметься берегова лінія і почастішають циклони, шторми та цунамі. Зникнення льодовиків також може спричинити нестачу прісної води в посушливі сезони. Через це потерпатиме сільське господарство.

ЮНЕСКО закликає уряди різних країн приділяти більше уваги спостереженню за льодовиками та їх дослідженню, а також вживати захисних заходів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua