Онлайн TV FM радіо FM пауза

Історична засуха нищить урожай в аргентинській провінції Буенос-Айрес. Відео

Новини

Ця висохла лагуна в Аргентині — результат історичної засухи. Останки риби й великої рогатої худоби печуться на сонці коло міста Наварро, приблизно за 80 кілометрів від Буенос-Айреса.

Лихо охопило десятки міст регіону, який уважають зерновим центром країни. У провінції вирощують пшеницю, кукурудзу та сою.

Урожай цього фермера вдвічі менший, ніж зазвичай. Він каже, що, найімовірніше, ця пшениця піде на корм худобі.

Кліматологи пояснюють посуху феноменом Ла-Нінья. Це охолодження поверхні певних ділянок Тихого океану разом зі змінами тропічної циркуляції атмосфери. Усе це призводить до екстремальних посух в одних регіонах і небувалих опадів в інших. Водночас цього разу вплив феномену величезний, адже триває три роки поспіль.

Прогнози врожаю пшениці в Аргентині вже знизилися з 21 до 13 мільйонів тонн. Імовірно, аналогічна ситуація буде й із соєю.

Поки що прогнози невтішні. Метеорологи попереджають, що до лютого опадів буде менше, ніж зазвичай. Водночас триматиметься дуже висока, місцями екстремальна температура повітря.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua