Онлайн TV FM радіо FM пауза

Історія Івана Дроняка та його кіностудії “Полонина”, що працює ось уже більше 40 років

Новини

Іван Дроняк – один із чотирьох кіноаматорів Івано-Франківської області. Свою першу камеру він придбав у 1975-му році. І навіть сьогодні, на схилі літ,  ця стихія не полишає митця. Тому, в селі Яблуниця, що на Верховинщині, чоловік створив свою народну самодіяльну кіностудію «Полонина».

Прикарпатський кіноаматор Іван Дроняк, пригадує, як складно було творити кіно у 70-х роках.  Знімати, проявляти та монтувати відео чоловік навчався самостійно.

Один із перших фільмів, який чоловік відзняв, називався «Полонинські будні», за який у 1979-му році на обласному фестивалі аматорського кіно в Івано-Франківську, отримав  перше місце серед 37-ми учасників.  З того часу Іван Дроняк відзняв понад сотню фільмів і близько 15-ти разів ставав лауреатом різних українських кінофестивалів.  

Загалом у колекції пана Івана близько десяти відеокамер. Всі вони зберігаються у народній самодіяльній кіностудії, яку він створив у Яблуницькому клубі та  назвав «Полонина». А ще тут є чимало й іншого обладнання, завдяки якому відзняті відео перетворювались у кінокартини.

Фільми, Іван Дроняк знімає й досі. Каже, в його житті  – це найбільше задоволення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua