Онлайн TV FM радіо FM пауза

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з нагоди Дня Соборності України

anastasiia krutota la9g3ad3ou0 unsplash - Президент України Володимир Зеленський привітав українців з нагоди Дня Соборності України - rai.ua Новини

Щороку 22 січня в Україні відзначають державне свято – День Соборності України. Це свято є важливим для всіх українців, адже символізує єдність і незалежність України. Також є нагадуванням про те, що українці — це народ, який має право на власну незалежну державу.

У цей день вшановують пам’ять проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що об’єднали українські землі в єдину незалежну державу. Акт Злуки був результатом тривалої боротьби українського народу за свою незалежність і соборність.

Одним з найвідоміших заходів, присвячених Дню Соборності України, є «Живий ланцюг». Цей захід було вперше проведено в 2008 році українці з різних регіонів країни утворили символічний ланцюг довжиною понад 1000 кілометрів. З тих пір це стало традицією, яка об’єднує Україну.

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з нагоди Дня Соборності України.

«Слова «я – українець» мають особливе значення. Сьогодні вони сповнені мужністю, гордістю й незламністю нашого народу. Болем, який відчувають кожен українець і українка, та водночас силою, яка допомагає нам усе пройти. Усе подолати. Усе пережити. Знаючи й пам’ятаючи, що тільки сильні українці можуть стати єдиними. І тільки єдині українці можуть бути сильними. З Днем Соборності, дорогий народе! Слава українцям! Слава Україні!», – такими словами зазначає Володимир Зеленський.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua