Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ірина Верещук презентувала проєкт закону «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб»

Новини

Вимушено переміщені особи повинні соціалізуватися та бути працевлаштованими. На міжфракційному об’єднанні депутатів віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук презентувала проєкт закону «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб».

Чинний закон був ухвалений ще у 2014 році, проте наразі він не відповідає викликам широкомасштабної війни, – стверджує посадовиця.

“Ми зараз говоримо про те, що має бути облік ВПО, чітке розуміння соціального паспорта ВПО і ми маємо виходити саме з потреб людей і того, щоб вони хотіли.”

Важливо наголошувати й на обов’язках ВПО, каже віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, адже несправедливо, коли матеріально забезпечені люди з новими автівками претендують на 2 тисячі (гривень) від держави.

Посадовиця наголосила, що в наступному році грошова допомога буде зменшена, тому гостро стоїть питання про працевлаштування внутрішньо переміщених українців.

Також, для підтримки ВПО підготували стратегію до 2025 року. Він включає підтримку від евакуації до моменту повернення до місця постійного проживання. Є готовий план реалізації, проте його потрібно доопрацювати, наголосила посадовиця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua