Онлайн TV FM радіо FM пауза

Їх об’єднала війна: ГО «Дружина воїна» організовує соціальні ініціативи та реабілітацію для жінок. Відео

Новини

Івано-Франківська громадська організація «Дружина воїна» організовує соціальні ініціативи та реабілітацію для жінок, чоловіки яких стали на захист України. Більше про роботу організації, її керівниця Тетяна Фреїшин розповіла під час брифінгу у міського голови. 

Юридично організація створена у 2018-му році. Втім жінки почали підтримували одна одну ще з 2014-го, пригадує Тетяна Фреїшин:

“Тоді нам було важко і ми шукали своїх. Так ми здружилися, і за ініціативи о. Ярослава Рохмана і за підтримки патріаршої курії, а зараз Департаменту військового капеланства УГКЦ, ми почали зустрічатися на такі щомісячні зустрічі взаємодопомоги дружин військових, які з 2016 року тривають і до сьогодні.”

Об’єднавшись, жінки стали сильнішими і взялись за реалізацію соціальних ініціатив.

“У нас двічі відбувався автопробіг, він був жіночим, але в планах розширитися. Ми його присвячували до Дня вшанування ЗСУ 6 грудня. 40-50 авто брало участь в автопробізі. За кермом переважно були водійки. Ще були жіночі змагання з автослалому, поєднані з нашими благодійними ярмарками.”

Чимало, каже Тетяна Фреїшин, зроблено і для підтримки українських захисників. За місяць вдається виготовляти до 150 маскувальних сіток.

Наразі ГО «Дружина воїна» прагнуть створити власний простір для спілкування та реалізації власних проектів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua